Mit viselnek a csillagok (Fashion & Astrology)

- Bak -
(12.22-01.20)

A bak csillagjegyű személyek hajtóereje az, hogy gondosan megtervezett céljaikat lépésről lépésre kitartóan elérjék. Általában komoly, megfontolt és fegyelmezett emberek, akik gyakorlatiasak, néha kicsit „földhözragadtak”. Elsődleges számukra a munka világa, a választott hivatásban való előrejutás. Ez a fegyelmezett céltudatosság megjelenik öltözködésükben is. Komolytalan, túl laza vagy gyerekes öltözetet nem vesznek fel, a romantikus stílust sem kedvelik. Hagyománytisztelők és bizonyos értelemben a konzervatív, klasszikus ruhatár hívei. 
A bak jelét a föld elemi minősége hatja át. A tél színvilága közel áll hozzájuk,  színválasztásukban előnyben részesítik a „föld” színeket. Előszeretettel öltöznek feketébe, de vonzódnak a szürke és barna árnyalataihoz, amit olykor egy kis zölddel kombinálnak. A mostani divatszínek közül a padlizsán lilát, vagy a nagyon sötétkéket is viselhetik. A harsány, színes mintájú ruhákat elkerülik. Fiatalon komolyságuk, zárkózottságuk miatt kissé koravénnek hatnak, majd életük delén elkezdenek „fiatalodni”, színesebb ruhákat is megengednek maguknak. Ez persze soha nem lesz harsány, vagy feltűnő.
Általánosságban elmondható róluk, hogy egyszerű, az alkalomhoz illő öltözékben jelennek meg mindenhol. Ruhatárukban, ha körbenézünk, ott tartós, kényelmes, célszerű és praktikus darabokat találunk. Öltözködési stílusukat a mindenkori feladatuk határozza meg. Otthon a megszokott, akár kissé megkopott ruhákat hordják. Takarékosságra való hajlamuk miatt addig viselnek egy-egy ruhadarabot, míg az teljesen elhasználódik.

Munkahelyi megjelenésükre fokozottan ügyelnek, hiszen elsődleges célja életüknek az érvényesülés. Komoly egyéniségüknek megfelelően elegáns, konzervatív stílusban öltözködnek. Nők a kosztümöt szívesen viselik szoknyával, vagy akár nadrággal is. Mélyen dekoltált felsőket nem vesznek fel. Cipőből az elegáns, de nem túl magas fajtákat részesítik előnyben.
Ékszereket keveset viselnek, viszont szeretik az órákat, amit akár medálként a nyakukban is hordhatnak. A fából vagy bőrből készült ékszerek, kiegészítők vonzzák őket, esetleg az ónix vagy obszidián darabok.
Ruházatukat mindig kiegészítik a táskák. Irodai öltözethez általában bőrből készült aktatáskát viselnek, ami mindig tele van pakolva. A hétköznapokra is a nagy, praktikus kialakítású, tartós darabokat keresik. Ha kirándulnak, biztos, hogy hátizsákba pakolnak.
ásárlásnál egyformán fontos számukra az ár, a tartósság és minőség. Leértékelések, akciók vonzhatják őket, hiszen megfontoltan költekeznek. A tartós, bőrből készült cipőkre, kabátokra költenek, ha úgy ítélik meg, hogy az szükséges számukra.

Férfiként nem okoz gondot számukra a munkahelyi előírásoknak megfelelő öltözet. Ez lehet a munkaruha, vagy irodában az öltöny. Ez utóbbit szigorúan nyakkendővel viselik, és ügyelnek arra, hogy az korrektül legyen megkötve.  Hivatalos fogadáson akár a frakkot is tudják elegánsan viselni.
Társasági eseményeken a bak nők is képesek meglepetést okozni. Az egyszerű, de elegáns kis fekete estélyiben megjelenve, finom ékszerekkel, leengedett hajjal nagyon vonzóak tudnak lenni.
  Forrás: Style and Blog
 
- Vízöntő -
(01.21-02.18)
 
A vízöntő csillagjegyű személyek számára elsődleges az egyediség, a függetlenség és szabadság megtartása, a saját elvek követése. Ezért minden életterületen ennek megteremtésére törekszenek. Folyamatos megújító igényükkel, reformer alkatukkal szűk és tágabb környezetük modernizálására, megváltoztatására vágynak. Véleményem szerint a stílusteremtő divattervezők is hordozzák a vízöntő jelleget.
Vonzza őket minden új, szokatlan és egyedi. Szükségük van a legújabb technikai berendezésekre, elektronikus „kütyükre”, melyek segítségével széles ismeretségi körükkel könnyedén tartják a kapcsolatot. Kisebb-nagyobb csoportok, társasági élet nélkül el sem tudják képzelni az életüket. A blog, mint közösségi tér, lehetőséget ad számukra az önmegmutatásra, divat esetén a stílusok sokszínűségének bemutatására.
A Vízöntők öltözködésében is megjelenik reform igényük, egyediségre való törekvésük. Az egyen- és munkaruhákat utálják. Kiemelkedési vágyuk a tömegből az öltözködésükben is jelen van. Szakítanak a konzervatív és hagyományos irányzatokkal, időnként szeretik öltözködésükkel is meglepni, esetleg provokálni környezetüket. Aktuális ruházatuk összeállításánál engednek kísérletező kedvüknek. Néha egy impulzus hatására kidobálják ruhatáruk nagy részét, hogy megújító igényüket ilyen módon is kielégítsék. Az üzletekben eredeti, egyedi darabokra vadásznak. Gyakori, hogy amit megvásárolnak, azt átalakítják egy kicsit, vagy szokatlan kiegészítővel változtatják meg jellegét.
A vízöntő jelét a levegő elemi minősége hatja át, mely változékonyságával könnyedséget, sokszínűséget ad számukra. Előnyben részesítik a vibráló színösszeállításokat, erős kontrasztokat, időnként a fémes, metálos hatású cipőket, táskákat, kiegészítőket. Kedvelik az acélkéket, a zöld különböző árnyalatait, a mentát, a türkizkéket, és a lila szín, összes árnyalatával is népszerű köreikben. 

A vízöntők időnként teljes átalakuláson mennek keresztül, megváltoztatják hajszínüket, frizurájuk fazonját, öltözködési stílusukat. Ha szükségesnek tartják, belevágnak plasztikai műtétbe is. Fiatalon sokféle stílust kipróbálnak, míg megtalálják a csak rájuk jellemző egyedi jelleget, amiben jól érzik magukat. Egyediségüket szeretik kihangsúlyozni különféle testékszerekkel, testfestéssel, tetoválásokkal is. Idős korban is engednek a saját impulzusoknak, ha kedvük tartja, fiatalos ruhákban járnak. 
Munkahelyi megjelenésükre is az egyedi stílus a jellemző. Ha előírják számukra az irodai konzervatívabb viseletet, akkor biztos, hogy egy egyedi, élénk színű harisnyával, kitűzővel, ékszerrel, férfiak esetében nyakkendővel megbolondítják. Vízöntős „találmány” a zakó alatti színes póló viselete is.
Általánosságban elmondható, hogy öltözködésükben az egyediség mellett fontos számukra a kényelmesség, hogy mozgékony természetükben ne akadályozza őket. Szívesen viselnek feliratos pólókat is a hétköznapokon, melyen megjelenhet egy-egy provokatív, humoros szöveg, de hirdeti az egyedi elveket, esetleg egy közösséghez való tartozást is.

A vízöntő nők a kiegészítők sokszínű tárházát tarthatják otthon. Ékszereket készíthetnek maguknak, hiszen a készen kaphatókból számukra valami mindig hiányzik, vagy másképp lenne jó. De vonzódhatnak az üvegből készült (lsd. muránói egyedi ékszerek) vagy az akvamarin, türkiz, rodonit kristályokból készült darabokhoz is. Egy- egy fényes vagy feltűnő ékszer általában van rajtuk.
Táskából a környezetbarát bevásárlószatyortól a saját kézzel készített egyedi darabok mellett a szokatlan formájú, esetleg nagy virágmintás darabokig sokfélét megtalálunk nála. Az átlátszó plasztikból készült darabok is tetszhetnek neki.
Cipőknél előnyben részesítik az extra magas, a ruhához képest eltérő színű darabokat, amiket pl. cserélhető cipőgombokkal igazítanak az alkalomhoz.
Gyakori, hogy eltérő stílusú ruhákat társítanak össze. Pl. a csipkés romantikus stílusú ruhához szőrmemellényt, esetleg gumicsizmát vesznek fel. Nem hiányoznak a ruhatárukból a stólák, kendők, kalapok, különleges fejfedők sem.

Vízöntő férfiak viselhetnek fülbevalót, esetleg fültágító karikákat, feltűnő vagy kevésbé látható tetkók mellett akár raszta hajat is. A különleges, egyedi készítésű fejfedők, kalapok és cipők mellett a díszes övcsatokhoz és provokatív, esetleg geomertiai alakzatokat ábrázoló nyakkendőkhöz vonzódhatnak. Elegáns helyszínen viselhetnek feltűnő színű ingeket, megjelenésüket egyedivé teheti egy különleges óra vagy zsebóra, feltűnő mandzsettagomb is. Gyakran hordanak napszemüveget, ott is, ahol igazán nincs rá szükség.
A vízöntőknek a ruhavásárlási szokásuknál is megjelenik impulzivitásuk. Néha hetekig nem vesznek egyet sem, míg máskor begyűjtenek egy fél szekrényre való új darabot. Ha anyagi helyzetük megengedi, olyan üzletekben vásárolnak, amelyek egyedi ruhákat kínálnak. De feltúrhatják a szülő, nagyszülő szekrényét egy-egy régi „retro”, ám számukra tetszetős darabjáért.
Nyitottak a világra, a kultúrák sokszínűségére. Tipikus vízöntő vonásokat hordozott magán a hippi stílus, sokszínű, virágos, provokatív öltözködésével, tarka kendőivel, ami a mai vízöntők számára is vonzó lehet.
  
Forrás: Style and Blog

- Halak -
(02.19-03.20)

A halak csillagjegyű személyek érzékenyek, álmodozó természetűek, leginkább ösztönös belső érzéseik alapján irányítják életüket. Tele vannak szeretettel, tapintatos figyelemmel veszik körbe környezetüket. Empátiájuk és segítőkészségük miatt kihasználhatók, hiszen nehezen tudnak nemet mondani másoknak. Sokszor problémájuk van önmaguk meghatározásával, képviseletével, elbizonytalaníthatóak döntéseikben, s ha tehetik, nehéz helyzetben inkább kivárásra játszanak.
Érzékenységük, bizonytalanságuk megjelenik öltözködési szokásaikban is. Gyakori, hogy mások tanácsát kérik ki öltözködés és stílus szempontjából. Esetleg társuk kedvébe járnak azzal, hogy azt a ruhát veszik fel, melyet partnerük szívesen látna rajtuk. Időnként egyáltalán nem foglalkoztatják őket az aktuális trendek, azt veszik magukra, ami épp a kezük ügyébe kerül.
 A halak jelét a víz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásukban előnyben részesítik a tengerek és vizek sokszínű árnyalatát, és a pasztell színeket. Jól áll nekik a kék és zöld minden árnyalata, de nem szívesen hordanak erőteljes és domináló színeket. Esetenként a halak nők a virágos mintájú, lágy vonalvezetésű ruhákat is szívesen viselik.
Általánosságban elmondható róluk, hogy igyekeznek az alkalomhoz illő öltözékben megjelenni, hiszen nem szeretik felhívni magukra a figyelmet.Önképük és stílusuk olykor változik, ezért többféle trendet kipróbálhatnak, változtatgatnak. Inspirációgyűjtés miatt szívesen követnek nyomon divatblogokat.
Ruhatárukban, ha körbenézünk, a legkülönfélébb stílusú, eltérő trendhez tartozó, és néhány másoktól „örökölt” ruhadarabot is találunk. Öltözködésükben az aktuális hangulatuk tükröződik. Van, hogy épp csak magukra kapnak valamit, míg máskor meglepő módon elkápráztatják környezetüket, mint „Hamupipőke”, mikor megérkezett a bálba.
A halak nők visszafogottak, de nőiesek, ezért a szoknyákat, ruhákat részesítik előnyben. Az sem baj, ha az földig érő, de nem szívesen bújnak nadrágba. Elkerülik a kihívó viseleteket is. Érzékeny lelki alkatukhoz leginkább a romantikus stílus áll közel. Szívesen visszautaznának abba az időbe, amikor a nők lágy esésű hosszú ruhákban jártak napernyővel és finom csipke kesztyűvel. A korabeli legyezőt, ami mögé el lehetett kicsit bújni, vágyakozó tekintetüket el lehetett rejteni, ma a napszemüveg váltja fel. Lehetőleg minél nagyobb részt eltakarva az arcukból.
A halak nők ma is szívesen hordanak csipkés vagy horgolt ruhadarabokat, ringó járásukat jól kiemelik a ruhákon lévő hullámok, fodrok.
Jellemzően csak finoman sminkelnek (ha sminkelnek egyáltalán), csillogó, álmodozó tekintetű szemüket érdemes jól kiemelni. Frizurájuk is nőies, gyakran hosszú hajat növesztenek.

Fontos kiegészítőik a romantikus ékszerek, szívecskés, virágos motívumokkal, de kedvelik az ezüstből, holdkőből, gyöngyből, korallból készült ékszereket is. 
Szaglásuk kiemelkedő, ezért az illatokra fokozottan érzékenyek. Gyakran lengi körbe őket parfümillat, melyekből a virág illetve édeskés típusokat kedvelik.

Munkahelyen próbálnak a munkakörnek megfelelően, de kényelmesen öltözni, míg otthon elengedik magukat. Akár kicsit slamposan a régi, kinyúlt, vagy kopott darabokban vannak.
Alkalmi rendezvényeken, társas eseményeken viszont kellően vonzó, de nem provokatív hosszú ruhában, hozzá illő táskával, kiegészítőkkel, cipőben tudnak megjelenni. Egy hosszú, szép esésű selyem estélyiben titokzatos vonzerővel bírnak!

Táskájukban általában „káosz” uralkodik. Gyakori, hogy nagy méretű, „minden elfér benne egy helyen” darabot választanak, s azt sokáig használják. Jellemzően néhány fölösleges dolog mellett mindig találunk nála zsebkendőt, s érzékeny szemük védelmében napszemüveget.

De ejtsünk pár szót a halak férfiakról is! Ők is inkább a kényelmes, nem kihívó és feltűnő ruhatár hívei. Sajnos hajlamosak a kopaszodásra. A hétköznapokban kevésbé kedvelik az öltönyös megjelenést, ám ha munkakörük ezt megkívánja, akkor inkább a konzervatívabb vonalvezetésű és sötét színű darabokat választják. Finom pasztell színű, esetleg világoskék, világoszöld, vagy halványsárga inggel, én nem túl domináns nyakkendővel. Ékszereket általában nem viselnek. A mindennapokban az egyszerű nadrág kényelmes pólóval, pulóverrel teljesen elfogadható számukra. A halak jegyűek nem sportos alkatúak, ezért ritka, ha sportos öltözékben jelennek meg valahol.

Mindkét nem lába érzékeny, fokozott hajlamuk van arra, hogy tyúkszem, szemölcs, vagy bütyök alakuljon ki náluk, ezért fiatalon is fontos a stabil, kényelmes, lehetőleg bőr cipők használata. Nők számára különösen fontos, hogy túl magas sarkú, labilis cipőket ne hordjanak.
Vásárlási szokásokat tekintve a halak jegy képviselője kevésbé következetes és gyakorlatias. Aktuális hangulati beállítottsága meghatározza a pénzkiadásait. Impulzívan költhet egy váratlanul megtetsző ruhára, de az is lehet, hogy sajnálja magára költeni. Időnként az is előfordulhat, hogy fokozott empátiája miatt, a jövővel nem foglalkozva utolsó fillérjét is odaadja egy rászorulónak.
 
Forrás: Style and Blog
 
 
- Kos -
 (03.21-04.20)
 
Asztrológiailag a Kos csillagkép a kezdet jele, így ez a legaktívabb jegy! Akinek a horoszkópjában a Kos jelleg dominál, magában hordozza a mindenfajta kezdethez szükséges dinamizmust, nyitottságot és vágyakozást az új dolgokra. Keresi a kihívásokat, feszül benne a tetterő, a bizonyítási és kalandvágy. Általában vezető, kezdeményező, irányító személy, aki mindenhol elsőségre, egyediségre törekszik.  A rutint nehezen tűri, hamar beleun az ismétlődő, ismerős helyzetekbe.
Alapvető igénye a mozgékonyság és a változatosság, aminek öltözködését is alárendeli. Kevéssé nyitott mások tanácsára, független lelkialkatúként nem foglalkozik azzal, hogy megfeleljen a „trendeknek”. Kizárólag olyan ruhákat hord, ami neki tetszik, s amiben biztosított a kényelmes mozgása. Ritkán keres fel stylistot, néha magától is merész divat - kiegészítőket választ. A Kos csillagjegy képviselője általában jó testfelépítésű, rugalmas, sportos, mozgalmas életvitelt folytat. Ezért kiemelten fontos számára, hogy mindenkori ruházata a mozgásban ne akadályozza.
 A Kos jelét a tűz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásában előnyben részesíti a tűz sokszínű árnyalatát, és általában a domináns színeket. Jól áll neki a sárga, a narancs és a vörös minden árnyalata. Ezeket esetenként fehérrel vagy feketével kombinálja, hogy még jobban kiemelődjön az általa aktuálisan kiválasztott szín. Erős öntudatát összeegyeztethetetlennek tartja  a halvány és pasztell színekkel, a virágos és fodros ruhákkal.
 
Általánosságban elmondható róla, hogy stílusában is megjelenik impulzivitása. Aktuális hangulata alapján öltözködik, nagyon ritka, ha előre eltervezi, hogy mit vesz fel másnap. Ruhavásárlása is ilyen. Előfordul az is, hogy aktuálisan megtetszik neki valami, ami azután használat nélkül pihen a szekrényben. A sportáruházakat szívesebben látogatja, mint az alkalmi ruhákat kínáló üzleteket. Ha éppen csábító hangulatban van, szívesen vásárol magának (és párjának) dögös fehérneműt, akár párduc mintával.
Nőként „amazon lelkületű”, kevésbé foglalkozik a külvilág elvárásaival. Kicsit „fiús” stílusú, vagány nő, aki sokáig megőrzi fiatalságát. Ennek megfelelően előnyben részesíti a nadrágokat, a helyzetnek megfelelő hosszúságban. De jól áll neki a military-stílus is. „Rosszul van” a nagyon nőies, fodros, romantikus ruháktól, már kislányként sem hajlandó felvenni! Az egyszerűen felvehető és gyorsan cserélhető ruhatár híve.
Üzletasszonyként gyakori, hogy nadrágkosztümben jelenik meg, s hogy hatásosabb legyen a belépője, akár nyakkendőt is köthet. A kényelmes nadrágok mellett a jól kombinálható színes ingek sokaságát találjuk a gardróbjában mellényekkel, kabátkákkal kiegészítve.
Munkahelyen általában a kényelmes nadrág mellett a könnyű, praktikus, egyszínű felsőket hordja, ha a munkavégzés megkívánja, egyenruhába bújik. Otthon kimondottan sportos ruhákban éli tevékeny napjait.
A mindennapokban leginkább farmert visel, kényelmes felsőkkel, vagy nőiesebbre véve a „figurát” legginget, hosszított, kellemesen testhezálló felsőkkel. Szereti kiemelni testének karcsú vonalát, melyhez jó kiegészítők a különféle övek.
A természetesség híve, emiatt ritkán sminkeli magát. Körmeit ellenben akár vörös „karmokká” is növesztheti. Ha teheti, kerüli a nagyon magas sarkú cipőket, hiszen általában ruganyos, gyors mozgású. Friss, dinamikus lelkialkatához a citrusos illatú parfümök állnak közel.
Ékszert keveset visel, ha mégis, akkor azokat az egyedi darabokat kedveli, melyek leginkább a piros-vörös árnyalataiban készültek. Esetleg csúcsban végződnek, lándzsát formálnak. Ha tehetősebb, nem veti meg a rubintból készült különlegességeket sem.
Nőként csábító és szexi, ha a helyzet, és leginkább Ő úgy kívánja. Alkalmi rendezvényeken fontos számára a megjelenés, az egyediség, a csodálat kivívása, a figyelemfelhívás. Szívesen rivalizál nőtársaival. Testhez simuló hosszú ruhában magára vonja az elismerő tekinteteket. Akár merész vonalvezetésű, vagány, elől vagy hátul mélyen dekoltált ruhákat is felvesz magára, természetesen hozzá illő tűsarkúval.
De ejtsünk pár szót a kos csillagjegyű férfiakról is! Ők is kimondottan a kényelmes, sportos ruhatár hívei.  Sportzakók, pólók, pólóingek sorakozhatnak szekrényükben. Nyáron szívesen hordanak izompólót is, mely kiemeli férfias alkatukat. De remekül néznek ki elegáns, alkalmi öltözékben is, melyet nagyon sharmosan viselnek. Vonzódnak a katonai, fegyveres munkákhoz, és általában nagyon jól áll neki az egyenruha.
Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani kalapot! Legyen nyár vagy tél, az aktuális időjárási helyzetnek és hangulatának megfelelő fejfedőt választ magának.
 
Forrás: Style and Blog

- Bika - 
(04.20-05.20)

Akinek a horoszkópjában a Bika jelleg dominál, az kitartó, gyakorlatias szemléletű egyén, kinek elsődleges igénye az életben a biztonság, anyagi és érzelmi téren egyaránt. Jó testi erővel rendelkezik, örömmel tölti el, ha fizikai tevékenységet is végezhet. Kedveli a természetet, az állatokat, gondoskodó természetű. Gondolkodása kicsit lassabb, de alapos és megfontolt. Szereti a szép és kényelmes dolgokat használni, élvezni és birtokolni. Problémája lehet az elengedéssel, erősen ragaszkodik megszokott környezetéhez, kapcsolataihoz, tulajdonaihoz. Bár egyedül is jól elboldogul az életben, mégis szüksége van egy biztos alapokra épített, érzelmileg stabil kapcsolatra, hogy kiteljesedjen.
 Jól bánik a pénzzel, ráérez az értékekre, igyekszik azokat megszerezni és megőrizni. Ez az adottsága megmutatkozik az öltözködése terén is. Általánosságban elmondható róla, hogy stílusában konzervatív, inkább a hagyományos – az adott közösségből nem kirívó- viselet híve. Kerüli az olcsót, a bóvlit, ha megteheti, többet áldoz, de értékálló, minőségi darabokkal igyekszik ruhatárát bővíteni. Ragaszkodik a legújabb divathoz, a drága, egyedi ruhákhoz és ékszerekhez. Ha szerényebb jövedelemmel rendelkezik, akkor kevesebb, de tartós és jó minőségű terméket vásárol, mely egyszerre esztétikus, szép és kényelmes. A természetesség híve, ezért ha teheti, kerüli a műszálas termékeket, műbőr cipőket.
 A Bika jelét a föld elemi minősége hatja át, ezért szín választásában előnyben részesíti a tavaszi színeket, a zöld széles spektrumát, amit a barnával, bézzsel, homokszínnel kombinál. Jól áll neki a terrakotta, a korall, a narancs és a rózsaszín világosabb árnyalata is. Általánosságban kedveli a halvány és pasztell színeket, nőként a nagyvirágos, indás motívumokat. Vonzódik a minőségi alapanyagokból készült brokát, selyem, gyapjú és pamut ruhákhoz. Ha megteheti, egyedi ruhadarabokat készíttet magának egy szabóval.
Bika csillagjegyű személy természetéhez hozzá tartozik az alkalmazkodás az adott közösséghez, ezért igyekszik ruházkodásával ennek is eleget tenni. Korábban szívesen öltözködtek az adott vidék, tájegység hagyományos viseletébe, népviseletbe a „bikák”. Tipikus bika jelleget képviselő öltözet a „dirndli”, vagy a bajor férfiak bőrből készült zöld és barna térdnadrágja, kötött kardigánnal, vastag talpú cipővel, népies kalappal. Nálunk ma ez a hatás az ünnepi alkalmakon hordott hagyományőrző ruhákban (mente), és népi motívumokat idéző öltözetekben érhető tetten. Aktuális divatja van most a kalocsai mintát idéző magyaros ruhadaraboknak, egyéb kiegészítőknek, táskáknak, öveknek, telefontokoknak. 
Bika szülött számára a munkahelyen is fontos a jó benyomás, megnyerő modor, a beilleszkedés, ezért visszafogottan, de elegánsan öltözködik. Önértékelését nagyban meghatározza anyagi lehetősége, ezért szívesen hord értékes ruhadarabokat, kiegészítőket, melyen az általa kedvelt „brand” márkajelzése visszafogottan, de látható. Ragaszkodik egy-egy számára jól bevált márkához, termékcsaládhoz.
 A mindennapokban az egyszerű, természetes viselet híve, ezért kényelmes nadrág-póló, vagy szoknya-póló kombinációban is találkozhatunk vele. Nőként a szoknyák közül előnyben részesíti a lefelé bővülő, nőies, ám kevésbé kihívó darabokat, míg pólóban kerüli az egyedi vagy provokatív feliratokat. A bika szülött kevésbé sportos alkat, de sétáihoz, túrázáshoz kényelmes tréningruhát vásárol magának a kedvelt márkájából.
Általánosságban elmondható róla, hogy szeret enni, ezért fontos számára, hogy hasát ne szorítsa a ruha, vagy az öv. Mint minden gyakorlatias személy, a bika jegy képviselője is szereti a biztos talajt a lába alatt, ezért olyan cipőt választ magának, melyben stabilitását meg tudja őrizni. A praktikum és a kényelem elsődlegesen fontos számára az esztétikum mellett egy cipőválasztásnál, mely természetesen csak bőrből készülhet. Takarékos szemlélete miatt nem szereti a pazarlást. Nehezen válik meg régi, esetleg „kinőtt” darabjaitól.
Mivel kedveli a természetes anyagokat, így ruhatárában megtaláljuk a bőrből készült darabokat is. A mellény, esetleg nadrág és szoknya mellett általában több bőrkabátot, övet, sapkát és táskát is találunk a bika szülött gardróbjában. 

A bika nő ápolt, fontos számára a természetes idomait kiemelő nőies ruházat. Ilyen például a fehér vászonból készült, buggyos ujjú, dekoltált női ing, mely a kebleket szépen kiemeli, gyöngysorral, vagy kézzel készített fűzött gyöngy ékszerekkel. Apropó, ékszerek! Anyagi lehetőségeihez mérten egy bika nőn nagyon sokféle ékszert láthatunk. A magasabb társadalmi státuszt jelző értékes arany, és zafír mellett, vonzódik a bőrből, fából, és vörösrézből készült ékszerekhez is. Ezek lehetnek egyedi, hagyományőrző, pl. magyaros motívumokkal készültek. Általában sokat áldoz szépségápoló krémekre, programokra, és fontos számára, hogy finom, de buja és aromás (általában virág) illat lengje körül. Gyakran sminkel, s különösen fontos számára a szemek kiemelése.
A bika férfi általában vaskos nyakú, fejlett izomzattal rendelkezik. Ha sportol, akkor a testépítés vonzó lehet számára. Ilyen esetben „büszkeségét”, kigyúrt alkatát közszemlére teszi, akár izompólóban is. Ő is a tradicionális stílus híve, ha megteheti, öltönyt mérték után készíttet magának, de szmokingban is remekül mutat!
Mindkét nem képviselője képes stílusosan hordani sálat, nőként különböző kendőket! Legyen nyár vagy tél, az aktuális időjárási helyzetnek és hangulatának megfelelő sállal, kendővel egyszerű ruházatát is képes nagyon egyedivé, vonzóvá és dekoratívvá varázsolni. 
Forrás: Style and Blog
 
 
 - Ikrek -
(05.21- 06.21)
 
Az Ikrek csillagjegy szülötte az állatöv legkíváncsibb képviselője! Fokozott tudásszomjával nyitott mindenre, szeretné a lehető legtöbb dolgot megismerni a világból anélkül, hogy lekötné, vagy korlátozná magát. Naprakész és tájékozott akar lenni, ezért újság és magazinkedvelő, nyomon követi a hírportálokat, és szívesen szörfözget az interneten. A blogok világát is neki találták ki! Lételemét képezik az emberi kapcsolatok, hiszen informálódni és informálni is csak másokon keresztül lehetséges.
Sokféle csatornán tart kapcsolatot igencsak bő ismerősi körével, nem ritka, hogy több telefonnal is rendelkezik. Nagyon nehezen viseli az egyedüllétet, a csendet, utál unatkozni! Lételeme a nyüzsgés, a mozgás és a tájékozottság. Ezt az igényét leginkább a városi életforma elégíti ki, ahol nagy hangsúlyt kap az öltözködés, a stílus és divat is, amiben szintén naprakész akar lenni.
 Az Ikrek jegy szülötte szeret vásárolni, igyekszik követni a divatirányzatok változásait. Szívesen olvasgatja a női vagy divatlapokat, visszatérő látogatója lehet a „style and blog”-nak is! Néha öltözködésében le is utánozza a számára tetsző személyeket. A plázák és bevásárlóközpontok fontos pontot képviselnek az életében, pontosan tudja hol és mit lehet vásárolni. Érdemes Tőle akár tanácsokat is kérni.

Az Ikrek asztrológiai jel a levegő jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a légies, könnyed, világos színeket szívesen viseli. Általában jól áll neki a kék minden árnyalata, a sárga, a homokszín, a szürke világosabb árnyalatai, időnként azonban szokatlan szín és stíluskombinációval is előállhat. Gyakran láthatjuk csíkosban, de az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is kedveli. Kevésbé ragaszkodik a minőségi termékhez, ruhadarabokhoz, hiszen a következő szezonban a gyorsan változó divat miatt úgysem használja azokat sokáig. Változékony energiát hordoz magában, ezért hangulatának megfelelően öltözködik, akár ellentmondó stílusokat is váltogat, visel. A vasalást nem igénylő könnyű, nem gyűrődő ruhadarabokat kedveli, hiszen úgysincs ideje a házimunkára.
Az ikrek-típusú nő szeret divatos ruhákra költeni, követi a divatlapok, blogok stílustanácsait, akár nagy összeget is kifizet néha egy-egy trendi ruháért, amit lehet, hogy azután csak egyszer vesz fel. Hajlamos csak úgy, spontán betérni egy-egy útjába eső üzletbe, de élvezettel vadászik, keresgél a turkálók kínálatában is. Gyakran hallhatjuk Tőle: „legfeljebb kicserélem!” Jó érzékkel társítja a különböző stílusokat össze egy egyedi megjelenéssé. Azonban ne feledje: a kevesebb néha több és mutatósabb!
 A klasszikus női ruha (pl. egy kis fekete koktélruha színes kiegészítővel) jól kiemeli általában karcsú, nyúlánk, fiatalos alakját, de szívesen bújik akár sportosabb öltözékbe is. Szívesen hord a hétköznapokban kényelmes nadrág-póló összeállítást is, női kockás vagy csíkos ingeket, ingruhákat.
ellemzően sok cipője, kiegészítője van, imádja a napszemüvegeket, karpereceket, fülbevalókat. Szereti és igényli is, hogy legyen miből válogatnia, ha készülődik valahová. Csillogó, érdeklődő tekintetét gyakran emeli ki szemfestékkel, és különösen fontos lehet számára, hogy ajkait megerősítse szájfénnyel, rúzzsal.
 Az Ikrek jegyének jellegzetessége, a változatosság és a fiatalos lendület az öltözködésében is nyomot hagy. Nehezen viseli az évek múlását, gyakran idősebb korban is a fiatalabb korosztályra jellemző ruhákat hordja. Ha szerényebb jövedelemmel rendelkezik, akkor is költ az öltözködésére. Sajnos hajlamos lehet az aktuális vágyait az átgondoltság elé helyezni, „és tovább nyújtózkodni a takarójánál”. Időnként ruhafelvásárló, halmozó, észre sem veszi, hogy ugyanazt a darabot kétszer is megvette.
 Az ikrek férfi a túl komoly, konzervatív ruhákat nem szereti. Ha öltönyt vesz fel, ami egyébként sportos alakján jól áll, akkor a gyűrődésmentes anyagokból készülteket kedveli. Gyakran látjuk farmer, póló, zakó laza kombinációjában. A sportzakókat akár csíkos, akár kockás kivitelben is hordja, ha teheti, a nyakkendőt elkerüli. A nagyon szűkre szabott, mozgékonyságát akadályozó ruhadarabokat nem kedveli. Kalapban is stílusosan tud megjelenni, legyen az hétköznapi, vagy üzleti találkozó.
 Mindkét nem lételeme a kommunikáció, ezért az ehhez szükséges mobiltelefont, egyéb eszközöket is magával hordja, azt hangulatának, esetleg a divatnak megfelelően díszíti. Telefontartók, telefondíszek, „ékszerek” sokaságát váltogathatja aktuális öltözékének megfelelően. Mivel szeret tanulni és általában intellektuális vagy kereskedelmi területen dolgozik, gyakran látunk nála aktatáskát, laptop táskát, amiben a papírok, füzetek, iratok, újságok kényelmesen elférnek.
Az ikrek jegy tipikus képviselője gyakran szemüveges, amit stílusos kiegészítőként viselhet, bár néhányan a szemüveget hiúságból kontaktlencsére váltják. Míg más „Ikrek” sokszínű szemüveg- és napszemüveg kollekcióval rendelkeznek.  
Forrás: Style and Blog
 
- Rák -
(06.21-07.23)
 
A rák csillagjegy szülötte rendkívül érzékeny, álmodozó természetű, hullámzó kedélyállapotú egyén. Ösztönös érzékenysége miatt empatikus, ugyanakkor sebezhető és nagyon segítőkész személy. Nyíltan nehezen képviseli önmagát, kerüli a durva közeget, a nagyvárosi nyüzsgést. Ha teheti, akkor inkább családias, nyugodt környezetben, kisvárosban, esetleg vízközelben él. A rá jellemző félénkségtől úgy védi magát, hogy olyan embereket tart maga elé „védőpajzsként”, akiket gondoskodásával már magához kötött.
Nem érzi magát biztonságban, ha nem áll mögötte egy stabil családi háttér. Az érzelmei, hangulatai vezérlik, mindig az ösztönös megérzéseire hallgat, még az öltözködésében is. Nehézen találja meg az önmagának való stílust, mivel hangulatával együtt az is változik, hogy éppen mi tetszik neki. Van, hogy egyáltalán nem érdekli, mit vesz fel, máskor szeretne társa kedvébe járni azzal, hogy azt a ruhát veszi fel, melyet partnere szívesen látna rajta.
Óvatosan bánik a pénzzel, biztonságérzetéhez tartozik egy megfelelő összeg a bankszámlán. Ezért vásárláskor is inkább megelégszik egy olcsóbb darabbal, mintsem túlköltekezzen. A kényelem mindkét nemnél kiemelt a ruházkodásban! Szeret enni, ezért kerüli a szoros és testhezálló darabokat.
Összességében öltözködésében visszafogottabb, kerüli a feltűnést, bár jó érzékkel kombinálja össze a különböző színű ruhákat. Kevésbé követi az aktuális divattrendeket, inkább a hagyományos öltözködés híve.
A rák jelét a víz elemi minősége hatja át, ezért színválasztásában előnyben részesíti a tengerek és vizek sokszínű árnyalatát, és általában a pasztellszíneket. Jól áll neki a tengerkék, az ezüst (világosszürke) és zöld minden árnyalata, de nem szívesen hord erőteljesen domináló színeket, mintákat.
Kislányként gyakran hord rózsaszínt, kedveli a masnis, cicás, hercegnős, Hello Kitty-s motívumokat. Hajába csatokat, színes gumikat, szalagokat tehet. Felnőttként hordhat népies, pl. kalocsai motívumokkal díszített holmikat. Esetenként a rák nők a romantikus, apró pöttyös vagy virágos mintájú, lágy vonalvezetésű ruhákat is szívesen viselik.   Alapvetően a természetes alapanyagokból készült darabokat (pamut, gyapjú, szőrme) keresik. Kedvelik a kendőket, stólákat, amibe jól be tudnak burkolózni.
Általánosságban elmondható a rák szülöttről, hogy igyekszik az alkalomhoz illő öltözékben megjelenni, hiszen nem szereti magára felhívni a figyelmet. Testfelépítését tekintve inkább erőteljesebb, kerekded formájú, erősebb mellkassal, testsúlya általában ingadozó. Ezért szekrényében többféle méretű ruhát találhatunk. Természetéből fakadóan gyűjtögető, nehezen válik meg a régi, vagy méretben már nem megfelelő ruháktól. Kevésbé „rendmániás”, néha egymásra dobálva vannak a ruhák körülötte, szekrényében más számára átláthatatlan a káosz. Rendrakáskor derül ki: nekem ilyen is van?
A rák nő szívesebben hord szoknyát, mint nadrágot. Kedveli a harangszabású ruhákat, szoknyát, fodros blúzokat, vagy a manapság divatos tunikákat, „kismamás” felsőket. Érzékeny lelki alkatához leginkább a romantikus stílus áll közel.
Néha felveszi az anya régi, de jó állapotú madeira ruháját is. Szívesen hord csipkés vagy kötött, horgolt ruhadarabokat, akár saját készítésűt is. Inkább lapos talpú, kényelmes balerinacipőt hord. Romantikus képzeletvilággal rendelkezik, sokszor álmodozik szép és stílusos ruhakölteményekről, de a vásárlásban kevésbé kitartó, hamar elmegy a kedve a válogatástól, belefárad, feladja a keresést. Ilyenkor beéri egy konfekciódarabbal is, amit később nem is ért, miért vett meg. Időnként szívesen turkál a használt ruhaboltok kínálata között.
Otthon is a kényelmes viseletet részesíti előnyben, ami a hétköznapi teendőkben, gyereknevelésben nem akadályozza. Ha kell kötényt ölt, de gyakran van otthon már kiselejtezésre megérett kedvelt mackónadrágban, hűvösebb időben mellényben, bő pulcsiban is.
A rák nő a munkahelyen egy kényelmes kosztümben dolgozik, mely nőies, mégsem csábító. Alkalomra finoman lengő ruhakölteményt viselhet, mely soha nem kihívó, boleróval vagy muszlin kendővel, gyöngysorral kiegészítve. Őrzik a családi ékszereket! Fontos kiegészítőik a romantikus darabok virágos motívumokkal, de kedvelik az antik, vagy ezüstből, holdkőből, gyöngyből, kagylóból, korallból, hegyikristályból készült ékszereket is.
Tipikusan „rák jellegű” öltözetet hordtak a nők a romantika korában: fűző fölött hordott fodros ruhák, melyek a nőies domborulatokat (fenék, keblek) kellően hangsúlyozták. Ezt kiegészítették napernyővel, csipkés kesztyűvel.
A rák nőnek fontos a dekoltázsa, szereti kiemelni, ezért kebleit ápolja, és mindig megfelelő melltartót hord. Pongyolák, hálóruhák sokasága sorakozhat szekrényében. Mivel jellemzően fázékony, ezért a puha, meleg holmikat szereti, házicipők, mamuszok várják hűvösebb estéken.
Nézzük a rák férfi öltözködését is!
Ő is a kényelmes, nem kihívó és feltűnő ruhatár híve. A hétköznapokban szívesen használja az overallt, ha kétkezi munkája van, egyébként lazább, bővebb szárú nadrágot visel inkább mellénnyel, pulóverrel. Ha öltönyt húz, akkor sem szereti a szoros, testhezálló stílust, inkább a lazább, bővebb zakót. Ha igazán stílusosan akar egy komolyabb rendezvényen megjelenni, csokornyakkendőt köt. Általában hazafias érzületű, ezért nem meglepő, ha nemzeti motívumokkal díszített öltözetet visel fontos eseményeken, ünnepeken (Díszmagyar, Bocskai, Atilla).
Ékszert ritkán hord a számára nagyon fontos karikagyűrű mellett. A rák jegyű férfi nem igazán sportos alkat, ezért ritkán látunk rajta sportos öltözéket. Előnyben részesíti a lapos, belebújós cipőket. Nyaraláson jól áll neki a tengerész-stílusú öltözet.
 Forrás: Style and Blog
 
 - Oroszlán -
(07.23-08.22)
 
Az oroszlán csillagjegy szülötte pontosan tudja, hogy mire képes, és azt meg akarja mutatni a világnak. Valamilyen életterületen nagyot és egyedit akar alkotni. Az élet dolgairól határozott elképzeléssel rendelkezik, aminek hangot is ad. Kitűnően ért a nagyszabású tervezéshez, szervezéshez, alapvetően irányító alkat. Méltóságteljes, büszke, szeret a középpontban lenni minden helyzetben, tudja, hogyan tud a legjobban hatni másokra. Nehezen viseli, ha mellőzik, az egész napját elrontja, ha kritizálva érzi magát. Élete legfontosabb területei az alkotás (kreativitás), a család, amit irányít és a szerelem, melyben a mindig megújuló izgalmat keresi.
 Erős öntudattal rendelkezik, mely a kitűnni vágyással párosulva egyedi öltözködési stílusban jelenik meg. Általában nem fogad el tanácsot, irányítást másoktól, maximum a szakma „nagymestereitől” hajlandó tanulni. Igyekszik saját, egyedi stílust kialakítani. Aktuális öltözködését az határozza meg, hogy éppen hova készül, milyen alkalom van. Ki akar tűnni a tömegből, imád tetszeni, szereti, ha megnézik, le akarja aratni a környezet elismerő és irigy tekinteteit. Gyűjti a hódolókat, „rajongókat”, célja: tökéletesen kinézni. Ezért sok időt tölt a fürdőszobában, a tükör előtt.
 Az Oroszlán jelét a tűz elemi minősége hatja át, s mint erőteljes személyiség, kedveli a domináns színeket. Jól áll neki a sárga, a narancs, az arany és a vörös minden árnyalata, néha az erőteljes királykéket vagy smaragdzöldet is felveszi. Ezeket esetenként fehérrel vagy feketével kombinálja, hogy még jobban kiemelődjön az általa aktuálisan választott szín. Erős öntudatát összeegyeztethetetlennek tartja  a halvány és pasztell színekkel, a jelentéktelen és „tucat” ruhákkal. Szívesen visel valódi szőrméből, bőrből készült holmikat is.
Általánosságban elmondható róla, hogy stílusában is megjelenik domináló egyénisége. Hatásos és reprezentatív a fellépése, a ruházata néha hivalkodó, hiszen inkább túlöltözve jelenik meg valahol, minthogy nevetségesen érezze magát. Minőségi ruhadarabokra vágyik, a finom kelmékből készült termékeket keresi. Ha tehetné, mint a királyok és királynők, „bíborban-bársonyban-selyemben” járna. Igyekszik egyenes testtartással, felszegett fejjel, tekintélyt parancsolóan mozogni.
 Tudja, hogy hatással van a másik nemre, és ezt élvezi is. Csábító idomait kiemeli, ezért fontos számára a bőre állapota, barnasága, testének karbantartása. Hiúsága miatt sportol, elit klubokba, edzőtermekbe jár, természetesen az alkalomhoz illő minőségi sportruházatban.
Ruhatára bőséges, sok cipője van, ezért inkább gardrób szobára, mint szekrényre van szüksége. Vallja, hogy az aktuális anyagi körülményeitől függetlenül mindig ápoltnak és jól öltözöttnek kell lenni. Ha teheti az előkelő üzletekben vásárol, kedveli a nagy nevű divattervezők ruháit, a saját méretére készíttetett egyedi darabokat, melyeket sokszor csak 1-2 alkalommal visel.
Kedveli a luxust, az előkelőséget és eleganciát. Szerényebb körülmények között élve is erről álmodik. Általában követi a divat trendeket, hatni kíván másokra az alkalomhoz leginkább illő megfelelő stílus kiválasztásával. Ez néha túl sok időt vesz igénybe…
Gyakran látogatja az alkalmi ruhákat kínáló üzleteket. Sok időt és pénzt fektet vásárlásaiba. Bármit vesz, fontos számára a minőség, hogy a termék megjelenésében is tükrözze az árát, látsszon rajta a márka, mely jelzi a világnak: megengedhetem magamnak!
Nőként az öltözködési stílusa természetes részét képezi a smink, az elegáns és drága parfüm, a kiegészítő ékszerek sokasága, az alkalomhoz illő tűsarkú cipő. A frizurájára nagyon kényes és büszkén viseli hajkoronáját, mely sokszor hullámos. Megjelenéséhez hozzá tartozik a dekoratív, néha kimondottan hosszú (mű)köröm.
 Az oroszlán szülött az ékszerekből a látványos, drága, egyedi és minőségi darabokhoz vonzódik. Szívesen visel arany, platina és gyémánt ékszert, ha megteheti. Szinte mindig hord nyakláncot, a karkötőkhöz is vonzódik. Státusz szimbólumként használhat Tag Heuer vagy Rolex órákat.
Nőként felvehet még borostyánból, topázból, rubinból, tigrisszemből, napkőből, Swarovski kristályokból készült bizsukat, de használhat egyéb feltűnő és domináló ékszert is.

Az oroszlán nő megjelenésére még a hétköznapokban is ad, házimunka közben sem látjuk elkopott, kinyúlt ruhákban. Munkahelyen is mindig elegáns, szexi és feltűnő, a kolléganők nem kis irigységére. Bárhol mozog létszükséglete az elismerés. Minőségi és szexi fehérnemű garnitúrák sorakozhatnak szekrényében, hiszen lételeme a csábítás, örömét leli a flörtökben, a játékos életélvezetekben. Szívesen vásárol magának (és párjának) dögös fehérneműt, akár leopárd mintával is.

Nézzük meg az oroszlán csillagjegyű férfit is közelebbről!
Elég, ha körülnézünk a színház és film világában, a kaszinók és exclusive klubok (golf, vitorlás stb.) környékén. Hiszen gyakran látjuk őt elit körökben mozogni, általában sikeres ember, vállalkozó, művész. Ő az a férfi, aki sokat ad a megjelenésére, ha szükségét érzi, eljár kozmetikushoz, szoláriumba, manikűrözteti magát. Minőségi, elit márkákat hord a hozzá tartozó státuszszimbólumokkal kiegészítve. Drága óra, cigarettatartó, öngyújtó, minőségi autó, elegáns bőrtáska, és a legújabb telekommunikációs eszközök veszik körül.
 A hétköznapokon általában sportosan elegáns, ha inget vesz fel, lazán kigombolja, feltűri az ujját. A kicsit magasabb talpú cipő és a napszemüveg is az elérhetetlenség látszatát fokozza. Lehengerlően elegáns tud lenni társasági rendezvényeken szmokingban (lehet fehér vagy fekete), csokornyakkendőben, lakkcipőben, amit gyakran selyemsállal visel.
Forrás: Style and Blog
 
- Szűz -
( 08.23-09.23)A Szűz csillagjegy szülötte gyakorlatias, alkalmazkodó és szolgálatkész személy, aki szeretne a környezete számára hasznos lenni. Önmagát gyakran háttérbe szorítva stabil állásra, biztonságos anyagi háttérre és nyugodt kapcsolatrendszerre vágyik. Az általában jellemző önbizalomhiányát tökéletességre törekvéssel és intellektuális fölénnyel igyekszik palástolni. Jól eligazodik a hétköznapi világban, naprakész és tájékozott, jó kritikai érzékkel rendelkezve szívesen segít másoknak. Önmagának is magasra állítja a mércét, megfelelésvágya az öltözködését is áthatja, érzékenyen reagál mások jelzéseire. 

Mindig az alkalomhoz és a helyzetnek megfelelően öltözködik, kerüli a feltűnést. Inkább a hagyományosabb stílusirányzatokat követi, szerény, visszafogott, kevésbé követi az aktuális divattrendeket. A Szűz asztrológiai jel a föld jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a természet-színeket, a zöld, barna és szürke árnyalatait egymással, vagy fehérrel kombinálva szívesen viseli. Jó érzékkel társítja ezek egymást átfedő árnyalatait is, pl. világos barna, vörös barna, homokszín és beige. 

Kedveli a csíkos, halszálkás vagy pepita, valamint az apró mintás, kockás vagy pöttyös motívumokat is, melyek soha sem lehetnek harsányak. Életét áthatja a tisztaságra való törekvés, ezért ruházata mindig tiszta, vasalt, makulátlan, rendezett. Inkább a praktikum és célszerűség hajtja, vásárlásaiban fontos a megfelelő ár-érték arány, a tartósság. A természetes anyagokból (gyapjú, pamut) készült ruhákhoz vonzódik.A szűz-típusú nő minden helyzetben igyekszik az „ápolt, rendes, tisztességes nő” benyomását kelteni. Bármit visel, figyel az összhatásra, a tökéletes megjelenést minden részletében pontosan megtervezi. 

Számára fontosak az apró részletek, emiatt a reggeli készülődése elnyúlhat. Finoman illatosítja magát, hajtincseit pontosan eligazítja, és ha fontosnak tartja, akkor visszafogott, „láthatatlan” sminket készít. Az egyszerű szabású, csinos, az aktuális tevékenységhez, helyzethez leginkább megfelelő ruhát veszi fel. A túl lezser szabású, bő és áttetsző holmikat, a hivalkodó, közönséges vagy csábító megjelenést kerüli.
Irodai munkához az egyszerű sima, térdig érő, vagy rakott szoknyát választja a megfelelő blúzzal, de nem ritka, hogy kosztümöt, nadrágkosztümöt visel. 

Mindig ügyel cipője tisztaságára, mely elegáns, inkább középmagas, kényelmes és lehetőleg bőrből készült. Egyszerű szabású cipőit néha feldobja egy-egy cipőklipsszel. Gyakran fiatal korától szemüveget hord, mellyel, ha megbarátkozik, rájön, hogy az egyben „öltözteti” is, ezért több darabot is tarthat belőle. Kevés és nem feltűnő ékszert hord. Kedvelheti a kis gyöngysorokat (pl. tekla), esetleg a borostyánból, topázból, füstkvarcból, zöld achátból, vagy jáspisból készült nem feltűnő darabokat.Alkalmi megjelenés esetén is visszafogottan elegáns. Figyel az apró részletek, a kiegészítők összhangjára, egymáshoz illő cipőt, övet, táskát, ékszert választ, a jellemzően kis fekete, szolid szabású ruhájához. Ha teheti, kerüli a „komolyabb” estélyi ruhákat. A hétköznapokban is ápolt és tiszta, kedveli a praktikus ingruhákat, ha szükséges kötényt, kertészkedéshez, takarításhoz megfelelően kényelmes nadrág-póló összeállítást vesz fel. Hűvösebb időben kedveli a garbót.

A szűz típusú férfi is törekszik a kifogástalan, alkalomhoz illő öltözködésre. Komoly, érdeklődő, intellektuális, néha „kisokos” megjelenését egy jól megválasztott szemüveg tovább fokozza. Közel áll hozzá a „konzervatív angol stílus”, mely előkelően visszafogott, praktikus, mint pl. a tweed. Szívesen hord gyapjú zakót, könnyen kezelhető gyűrődésmentes nadrággal, egyszínű inggel és egyszerű, díszítés nélküli vagy apró mintás nyakkendővel, aminek a precíz megkötésére fokozott figyelmet fordít.A hétköznapokban, előnyben részesíti a kordbársony vagy strech anyagból készült nadrág – ing összeállítást, hidegebb időben garbót visel, kötött pulcsival, kardigánnal, amit lehet, hogy a „mama” készített. Kedvelt ruhadarabja általában a széldzseki. Szerelőként dolgozva nem okoz számára problémát a megfelelő munkaruha viselete.

Mindkét nemre jellemző általában a dolgok megbecsülése. Az átláthatóságra, tisztaságra törekvése és rendszeretete miatt a szekrényekben, fiókokban, gardróbban mindennek megvan a maga helye. Általában a kopott, kinyúlt, elhasznált holmikat nem használja, a cipőket kisámfázva tisztán tárolja. A lábbelikre különösen kényes, ha teheti, bőrből készült, lábkímélő darabokat, nyáron szandált hord. Vásárlásaiban is visszafogott, meggondolt, erős önuralommal rendelkezik. Célorientáltan a jól kombinálható egyszerűbb ruhadarabokat keresi. Nem költekezik feleslegesen, ezért örömmel veszi az alkalmi vételek lehetőségét. Általános tájékozottsága révén hajlamos kivárni egy-egy akciót, vagy szezon végi kiárusításban vásárolni a következő évre.

Forrás: Style and Blog
  
 - Mérleg -
(09.23-10.23)
 
A Mérleg szülöttjének mindenki másnál nagyobb szüksége van az emberekre, kapcsolatok nélkül el sem tudja képzelni a mindennapjait. Elsődleges célja egy bizalommal telt, szeretetteljes, komoly párkapcsolat, mely teljessé teszi életét. Szüksége van az érintésre, figyelemre, melyet, ha tartósan nélkülöznie kell, könnyen depresszióssá válik.
 

A kapcsolatépítéshez gazdag eszköztárral rendelkezik. Könnyed hangvétellel oda tud fordulni szinte bárkihez, udvarias modorú, megnyerő és alapvetően alkalmazkodó természetű. Szűk és tágabb környezetében egyaránt a harmónia kialakítására törekszik. Ha teheti, elkerüli a konfliktusokat. Érzékenyen reagál arra, hogy a külvilág őt milyennek látja, ítéli meg. Fontos számára a formai harmónia, igyekszik mindenkiben jó benyomást kelteni, kívül-belül "szép" és tetszetős akar lenni, ezért sok időt fordít a mindennapokban a megjelenésre, ápoltságra, öltözködésre. Mondhatjuk azt is, hogy a divatot a „mérlegek” találták ki.
Általában jó alanya a mai fogyasztói társadalomnak, hiszen igyekszik a legújabb trendekkel lépést tartani, a megjelenésére mindig áldoz. Szereti a finom és minőségi dolgokat, ruhatárát gyakran és szívesen bővíti. Elkerüli a használt ruha üzleteket, a bóvlit. Biztosan követi a „Style and Blog”-ot is, vagy stílustanácsadással kapcsolatos műsorokat néz. De vigyázzon, mert feltűnési és tetszési vágya akár túlköltekezővé, „divatbolonddá, boltkórossá” is teheti. 
A Mérleg asztrológiai jel a levegő jegyek családjába tartozik, ezért képviselője a légies, könnyed, világos színeket szívesen viseli. Előszeretettel hord fehéret, vonzódik a kék különböző árnyalataihoz. Kimondottan kedveli a szürkéskéket, de gyakorlatilag bármilyen színt felvesz (leginkább pasztell árnyalatban), mely összhangban, harmóniában van aktuális hangulatával, s az eseménnyel. A túl erős és domináló színeket, a kihívó modelleket elkerüli.
 
Mivel rengeteg ruhája van, szinte egyetlen tükörajtós, óriási gardróbbal boldoggá lehet tenni! Reggelenként több időre van szüksége, míg elkészül, néha több ruhakombinációt is felpróbál, mielőtt döntene. Férfiként és nőként egyaránt ápolt, illatos, ruházata mellett figyel a cipőjére, keze, körme és frizurája rendezettségére. Társa véleménye a kinézetéről különösen fontos számára.
Jó stílusérzékkel kombinálja a különböző ruhadarabokat, színeket, és komoly hangsúlyt fektet a szükséges kiegészítők beszerzésére is. A ruhákban inkább az egyszínűek, esetleg a finoman csíkozottak tetszenek neki, anyagokban a puha, finom esésű, lágy szöveteket választja. Ügyel a finom átmenetekre, nagy kontrasztok nincsenek öltözetén.
Ha tehetősebb, szívesen vásárol szatén vagy selyem alapanyagból készült termékeket is. Az elegáns stílust kedveli, amit egy-egy kiegészítővel tesz egyedivé, különlegessé, tetszetőssé. Fejlett szépérzékkel, jó stílussal, remek ízléssel ösztönösen tudja mi áll jól neki (és másoknak).
A Mérleg csillagjegy szülötte általában fiatalos, harmonikus alkatú. Férfiként sármos, megnyerő, nőként kedves, bájos. Összhatásban esztétikus megjelenésű, könnyű, kecses mozgású. Barátságos, okos, de nem kihívó, tekintetét vonzónak találjuk.
A mérleg nő klasszikus szépség, szívesen részt vesz olyan eseményen, ahol legalább egyszer magára ölthet olyan nagyestélyit, amilyet Sissy királynő is viselt karcsúra fűzött derékkal. Természetesen a hozzá illő ékszerekkel, csipke kesztyűvel és napernyővel, mely finom, érzékeny bőrét óvja. Nem lenne idegen számára egy elegáns kalap sem, amit madártoll díszít, és további természetes „kiegészítőként” egy igazi gentleman, mondjuk frakkban.

Térjünk vissza a mába.
A mérleg nő ma is nőies ruhadarabokat hord elegáns tartással. A mindennapokban inkább szoknyát blúzzal, puha boleróval vagy kardigánnal. Tökéletes külsővel jelenik meg mindenütt, mégis minden tükörben ellenőrzi magát. Barátnői is szívesen utánozzák, kérnek tanácsot tőle.
Ápoltságához tartozik a mindennapos smink, a divatékszerek viselése. Kedveli a fehér korallból, a rózsakvarcból vagy jádéból készült egyedi darabokat is. A kiegészítők is mindig összhangban vannak rajta. Farmert, sportos ruhadarabot ritkán hord, ha szükséges, akkor olyat választ, amelyik kimondottan nőies szabású, mintájú. Megjelenéséhez tartozik a ruhájához illő magas sarkú cipő, a napszemüveg, melyet gyakran rakoncátlan hajfürtjeinek a rögzítésére használ (fejére feltolva). Jellemzően kedveli a kisebb táskákat, melyekből különböző méretű és színű gyűjteménnyel rendelkezik - csakúgy, mint a csábításhoz elengedhetetlen fehérneműkből!
Imádja, ha társasági rendezvényen jelenhet meg, szereti begyűjteni az elismerő tekinteteket. Ha megteheti, egyedi tervezésű lengő ruhakölteményt választ feltűnő fülbevalóval, elegáns kendővel, boleróval, vagy akár tollboával kiegészítve.
A mérleg férfi is ügyel a megjelenésére. Megnyerő, sármos és mindig ápolt. Mint társasági ember, ruhatárában több alkalmi, elegáns ruhát tartogat. A mindennapokban szereti a kényelmes darabokat, a kord vagy selyem nadrágot puha inggel, pulcsival, melyet leginkább belebújós cipővel és hanyag eleganciával visel. Nyáron fehér vászonöltönyben dobogtathatja meg a női szíveket. A napszemüveg szinte elengedhetetlen kelléke az elegáns óra mellett a hétköznapi viseletének is. Alkalmi rendezvényeken, ha megteheti, kényelmes selyemöltöny-csokornyakkendő kombinációban hódít, melyről leolvasható, hogy „elegáns körbe tartozom”.
 
Forrás: Style and Blog
 
- Nyilas - 
(11.22-12.21)

A nyilas csillagjegyű személyek hajtóereje a megismerés, a kalandvágy. Szívesen utaznak külföldre, vonzódnak más népek kultúráihoz. A változatosság és a szabadság iránti vágyuk a mozgékonyságban, a sport- és természetszeretetben is megnyilvánul. Öltözködésüket ezek a tulajdonságok jelentősen befolyásolják. A nyilas jegy képviselői ápoltak, és fontos számukra, hogy mozgékonyságukat a mindenkori ruházat kényelmes szabásával támogassa. 
Általában elegáns magabiztossággal jelennek meg a számukra fontos helyeken. Hétköznapokban a sportosabb, kényelmes, illetve a sportosan elegáns öltözékeket részesítik előnyben. Ruházatban, kozmetikumban a jó minőségű, márkás termékeket keresik, aminek hajlandóak a magasabb árát is megfizetni. Szeretnek „trendik”, s egyben egyediek is lenni.
A nyilas jelét a tűz elemi minősége hatja át. A nyár színvilága közel áll hozzájuk, ezért színválasztásukban előnyben részesítik a domináns és erős színeket. Vonzódnak a piros, sárga árnyalatokhoz, és általában jól áll nekik a bordó és bíbor színek mellett azok kiegészítője az ibolyakék és királykék is. Nagy, színes mintájú
ruhákat is szívesen viselnek.
Alkalmi ruházathoz magabiztosan tudnak arany, csillogó, feltűnő ékszereket viselni, természetesen lehetőleg egyedi kialakítással. A hétköznapokban egyszerűségében szép, de akár ametiszt vagy zafír ékszereket is szívesen hordanak.
  A nyilas nők szeretnek hódítani, bájaikat kiemelik, de sosem lesznek közönségesek. Az elismerő pillantások fontos visszajelzést jelentenek számukra. Nyilas hölgyek előszeretettel viselhetnek kalapot évszaktól függetlenül. A lóversenyek világa, az ott megcsodálható kalap-költemények is a Nyilas csillagjegyhez tartoznak. Az aktuális divatban a lovas sport megannyi eleme megjelenik, amit a nyilas szülöttek örömmel viselhetnek a hétköznapokban. Gondolok itt a (lovagló) nadrágokra, mellényekre, cipőkre, csizmákra.
Férfiak, ha a helyzet miatt nem viselhetik kedvenc sportosan elegáns és kényelmes viseletüket, akkor a jól szabott öltönyt színes, domináns színű vagy mintájú nyakkendővel kombinálják. S persze, ahogy a helyzet megengedi, azt kissé meglazítják. De ők is tudnak elegáns rendezvényeken szmokingot, kalapot viselni.
Forrás : Style and Blog
 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése