2014. július 18., péntek

Habos álom hétvégére

Hozzávalók:
  • 40 db babapiskóta
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
  • 6 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
  • 5 dkg csokoládéreszelék
  • vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése