2013. április 18., csütörtök

Fitnesz napló 2013.04.18.

Lányok!
 Lassacskán tényleg itt a bikini szezon és én is csak most kapkodom a fejem, hogy hát 1-2-3 kg-tol jó lenne... De mit is csináljak? Én folyamatosan keresgélem azt az edzést, ami igazán jó és leköt, és nem unom halálra magam tőle...
Diétázni még talán tudnék is, de sajnos szeretem mind azt, ami rossz és finom. Hála Istennek már végre itt a jó idő! És ki lehet menni a szabadba. A születésnapomra (06.21.) szeretnék leadni minimum 3 kilót, ami nem sok...és talán nem is lenne lehetetlen addig.

Amit tudnunk kell a zsírégetésről :
1.      Helyi zsírégetés nincs...(sajnos)...szóval ,ha csak felülésezel,hogy kocka hasad legyen, NE TEDD
2.      Fogyni csak valamilyen diétával érdemes...azt hallottam és olvastam,hogy ez valami szálkásító diéta ( de ezt könyörgöm, hogyan csináljam, mikor imádom a csokit és a hambit meg a pizzát, persze nem minden este, és amikor meglátogatom, anyukámat otthon minimum 8 féle fincsi dolog van és 3 féle süti!!!)
3.      Minden nap mozogj minimum 40 percet! -talán ez kivitelezhető-(ja...napi MINIMUM 8 óra munka mellett ami inkább 10 és amikor hazaérsz dög fáradt vagy és még gyerekem sincs )
Csak ez a 3 dolog és kész is a fogyiprogram...Ha találtál neked megfelelő edzést és diétát ,ami nem túl drága,hiszen a mai világban sajnos már ez is kérdés már nyomhatod is.

Talán megtaláltam azt az edzés tervet, ami nem túl drága és talán hatásos is lehet...(azt ígérték 6 hét után látványos eredmény)...ez pedig nem más,mint (dobpergés)az

UGRÁLÓKÖTELEZÉS:)

Amint kiszúrtam magamnak ezt a módszert mentem is egy ugró kötélért, amit a játékboltban vettem 490Ft-ért. Szóval olcsó!!! (ez a 3. pont első fele kipipálva)
Igaz már ennek is van technikája, hogy hogyan hatásos.

Olvastam egy jó kis cikket róla, ami ilyen címmel fut:

Napi 10 perc edzéssel versenyalakod lesz
(azt én odaírtam volna, hogy 4X10, mivel minimum 40 perc után van zsírégetés)

A rendszeres ugrókötelezés kiváló kondíciót biztosít és az alakodat is formálja. Karban tartja a szívet és az érrendszert. De javítja a tartásodat is: a mozgásod rugalmas és dinamikus lesz. A bokszolók azért használják sokat az ugrókötelet, mert robbanékonnyá és energikussá teszi a testet. Ha szeretnéd kipróbálni, adunk néhány tanácsot.
Az ugráló kötelezészsírégető, a folyamatos ugrálás tempós kocogásnak felel meg. A futásnál, ha lehet, kerüld a kemény talajt, ugyanúgy az ugráló kötelet se használd túl kemény felületen, mert az árthat az ízületeknek. Parkettán vagy fűben a legjobb ugrálni.

Ha kötelet veszel, inkább válassz hosszabbat, ebből le sem kell vágni: csomóval meg lehet rövidíteni, amit a kötél fogója alá köthetsz. De ha rövid a kötél, azzal nem tudsz mit kezdeni, mehetsz vissza egy másikat venni. Könyökből hajlítsd be merőlegesen a karjaidat, és szorítsd az oldaladhoz. Vedd kézbe a kötelet, ha rá tudsz lépni; a mérete megfelelő. Ha túl laza, akkor hosszú, és - értelemszerűen - ha nem tudsz belelépni, akkor túl rövid a kötél. Az ugráló kötelezés játékos edzés, de megterhelő, ezért ne felejts el bemelegíteni előtte! Először csak néhány percig ugrálj, és fokozatosan növeld a mennyiséget. Csuklóból forgasd a kötelet. Ha megunod az ugrálást, váltogathatod a lábaidat, keresztezheted a kötelet, vagy megpróbálhatod guggolva is. Ugrálhatsz a barátaiddal, az igazi nagymenők is így csinálják.

Ez számomra különösen tetszett, hogy készítettek egy külön edzéstervet!

Végül itt egy rövid edzésterv haladóknak. A váltott, 10 perces edzés nagyon pörgős, ha helyesen végigcsinálod, szinte az összes izmodat átmozgatja. Az ugrókötélen kívül szükséged lesz egy jógamatracra vagy polifoamra is.
00:00-01:00 Ugráló kötelezés
01:01-02:00 Törzsizmok erősítése
Feküdj hasra, és emelkedj fel úgy, hogy a könyökökön támaszkodsz. Tartsd ki egyenesen a tested 30 másodpercig, majd 30 másodpercig lassan mozgasd fel és le a csípődet, miközben a tested többi része merev marad.
02:01-03:00 Ugráló kötelezés
03:01-04:00 Mellkas, hátizmok erősítése
Egy percig fekvőtámasz, ha nem megy végig, a gyakorlat második felét térden támaszkodva végezd el.
04:01-05:00 Ugráló kötelezés
05:01-06:00 Törzsizmok erősítése
Feküdj hanyatt, és emelgesd a csípődet úgy, hogy néhány centi magasra kerüljön a talajtól. Csináld fél percig, majd a maradék 30 másodpercben biciklizz a hátadon fekve.
06:01-07:00 Ugráló kötelezés
07:01-08:00 Lábizmok megdolgozása
Kitörés minden irányba. Ismételd meg tízszer, majd válts a másik lábadra. Ezzel is tízszer ismételd.
08:01-09:00 Ugráló kötelezés
09:01-10:00 Teljes test
Csinálj ingagyakorlatot. Emeld a kezeidet magad elé, és hajolj előre, miközben megemeld az egyik lábadat. Tartsd ki azt a pozíciót, amikor a kezeid és a lábad párhuzamosak. Válts lábat és ismételd

 Forrás: Divany.hu


 Szerintem, ha valaki teheti és már én is próbálom, beiktatni a héten minimum 2 nap edzőtermi edzést gépekkel az ártani nem árthat. Múlt héten voltam 1 alkalommal. A napi jegy külsősnek (mert már nincs diákom) 900 ft volt, ha jól emlékszem (korlátlan idő fitnesz és kardió gépekre + szauna) Szerintem így simán megéri főleg, hogy a barátnőmmel voltam. Igaz munka után mentem és este 9 után értem haza, de az biztos, hogy jól aludtam utána. (ma is megyünk)

Létezik egy hasznos kis oldal, amit mindenkinek ajánlok:
Google: Kalóriabázis

Ha van kedvetek:
· Csináljátok velem együtt és örüljünk egymás sikerének! kommenteljetek a bejegyzések alá!
· ha van esetleg valami jó kis tippetek és diétás étrendetek, akkor írjatok mindenképpen!
Hajrá csajok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése