2013. május 29., szerda

Fitnesz Napló 2013.05.29.

Kedves Naplóm!

Járok szorgalmasan az edzőterembe és nem adom fel! A 12 alkalmas bérletből még van egy pár alkalom. Heti 3X járok 1.5 órát. Használok fitness krémet és szedni fogom az L-Karnitint,hogy jobban menjen az edzés. Erről a kiegészítőről elég jókat olvastam és a gyúrós boltban a srác is ezt ajánlotta. 1000 mg edzés előtt és jobban fogom bírni és 3-4 kiló le is megy. Ez eddig minden szép és jó csak ezzel az egészséges étkezéssel és  a diétával nem vagyok nagyon kibékülve... vagyis inkább az árával...


Oké ha diétázni kell akkor kevesebb kalóriát kell bevinni,de a tápanyagokat ugyan úgy be kell juttatni a szervezetünkbe mivel azok fontosak. Együnk sok zöldséget és gyümölcsöt...hát ilyen árak mellett, ami mostanában forog a zöldség és gyümölcspiacokon és nagy áruházak osztályain igen csak át kell gondolni,hogy mit is akarok enni egész nap. Természetesen én több napra előre vásárolom ezeket így be lehet osztani olyan 2-3 napra.

És ugye mit mikor ehetünk? Erre találtam egy jó kis választ egy fórumban:

reggelire:
 jó minőségű szénhidrátot egyél hogy legyen energiád
teljes kiőrlésű kenyér/kifli/zsemle, rozskifli, hamlett, abonett, puffasztott búza sovány felvágottal (csirkel, pulykamell, karajsonka, mozzerella sajt, zöldségek, főtt tojás, esetleg főtt virsli (de ez ritka) zabpelyhes rántotta (olaj nélkül vagy 1kk olivaolaj) körözött, tojáskrém, céklakrém, zabpehely (natúr) túróval/joghurttal/kefírrel,-méz,lekvár, gyümölcs, fahéj, dió, mák mandula mogyoró tökmag (mikor mit variálom) avgy kókuszreszeléket keveres bele, néha mazsolát, zabpelyhes palacsinta

tízórai:
valamilyen gyümölcsféle (alma, narancs, kiwi stb)

ebéd:
levest szoktam (főleg pulykaragut, zöldséglevets, gomba, karfiol, karalábé, tojás,)
egy héten 3-4szer főzelék (spenót, sóska, lencse, bab) rakott káposzta, főtt krumpli, rizs, és hozzá mindig valamilyen feltét (virsli, hus, hal, tojás)
zöldségek, párolt zöldségek, saláta, cékla, káposzta

uzsinak:
alma, narancs, egy pohár kefír, joghurt, cékla, káposzta, répa

vacsi:
joghurt, túró, kefír, mozzerella sajt, hus (csirke) hal, tojás, zöldségek, alma, narancs
de általában túró/joghurt almával és fahéjjal

Folyadékbevitel:
napi 2-2.5 liter víz, ízesítés nélküli tea, zöld tea

Hát jó próbálom így csinálni, ami kisebb-nagyobb sikerrel megy is ,de természetesen száműzni kell az életünkből a jó dolgokat:

Csoki, chips, cukros üdítők, gyorséttermi ételek...és minden, ami ilyen...Bár hogyha 2 hét alatt megeszel egy SAJT BURGERT kólával és nyomsz, utána egy csokit azért ne vágj eret magadon!!! Ezt is kívánja a szervezet!

Kitartás Lányok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése